Zümrüdüanka- Defne yaprağı faydaları nelerdir,ne işe yarar?

  , ne için kullanılır? İşte  mucize faydaları


 faydaları saymakla bitmiyor. Cilt yüzeyini temizleyen ve daha parlak bir görünüme kavuşturan defne yaprağının kullanım alanları oldukça fazladır. Yemeklerde hem tatlandırıcı hem de hoş koku vermesi nedeniyle kullanılım alanları fazladır. Yorgun bedeni dinlendirici etkisiyle bilinen  kuru öksürüğe, sigaradan hasar almış akciğerlerin temizlenmesine ve böbrek taşlarının dökülmesine iyi gelir. Defne yaprağı ve tarçın ile yapılan kür, sindirimi daha kolaylaştırmasıyla zayıflamada etkilidir. Peki  nelerdir? , ne işe yarar? Defne yaprağı nasıl kullanılır?Defne yaprağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Defne yaprağı ne işe yarar, ne için kullanılır? İşte defne yaprağı mucize faydaları

Defne yaprağı faydaları nelerdir? Binbir derde deva olan defne yaprağı Akdeniz mutfağında yaygın olan uzun ömürlü bir çalı türüdür. Hem sağlıklı hem vitamin deposu defne yaprağı yemeklerde kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra zayıflamak isteyenler defne yaprağı suyunu düzenli tüketiyor. Doğal bir bitki olan defne yaprağı sindirim ve genel sağlığınız için de iyi olan aromalı bir içecektir. Defne yaprağı, antiseptik, sindirim kolaylaştırıcı ve idrar söktürücü etkileri ile biliniyor. Doğal yollarla sağlığınızı ve refahınızı dengeler ve mineral kaynağıdır. Yatma saatlerinde tüketilen defne yaprakları, verimli bir uyku süreci geçirmenize yardımcı oluyor. Peki defne yaprağı faydaları nelerdir? Defne yaprağı nerelerde kullanılır, ne işe yarar? Defne yaprağı hangi hastalıklara iyi gelir?

DEFNE YAPRAĞI FAYDALARI NELERDİR?

Defne yaprağı; vitamin, bakır, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, selenyum ve manganez açısından son derece zengindir. Defne yaprağının faydaları arasında grip ve soğuk algınlığına iyi gelmesi yer alıyor. Buna ek olarak ağrıları hafifletir, hamilelik öncesinde ve sonrasında fayda sağlar,adet sorunlarıyla baş eder, verimli uyku geçirmenizi sağlar, burun kanamasını durdurur, böcek kovucudur, bitlerle savaşır.

DEFNE YAPRAĞI YAKMAK NE İŞE YARAR?

Defne yaprağı yakılınca hoş bir koku etrafı sarar. Sağlığa çeşitli faydaları olan defne yaprağını kül tabaklarına veya evde herhangi bir kasenin içerisine birkaç adet defne yaprağı koyun daha sonra o yaprakları bir çakmak yardımıyla yakın. Defne yaprağı yandığı zaman baş ağrısına, akciğerlere, şeker hastalığına ve kansere iyi geldiği bilinir.

DEFNE YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Türkiye'de yaygın olarak Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetişen ve her mevsim yeşil olan defne yaprağı lauraceae familyasına ait bir bitki türüdür. Hem kurutulmuş hem de çay olarak tercih edebileceğiniz defne yaprağı çayı faydaları oldukça fazladır. Defne yaprağı çayı, A vitamini bakımından zengindir; yüksek oranda demir, manganez, kalsiyum ve magnezyum içerir. Çayı geleneksel olarak vücuttan fazla suyun atılması için kullanılır. Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı bir doğal ürün olarak tüketilebilir.
Defne yaprağı çayı hazırlanışı;
Defne yaprağı çayını 2 farklı şekilde hazırlayabilirsiniz. 1 büyük bardak çay için 3 defne yaprağını suyla birlikte kaynatın ve ocağın altını kapattıktan sonra 3-4 dakika demlenmesini bekleyin. Veya suyu kaynattıktan sonra defne yapraklarının bulunduğu bardağa dökün ve bardağın ağzı kapalı şekilde 8-10 dakika kadar demleyin. Biraz soğuktan sonra afiyetle çayınızı için.

DEFNE YAPRAĞI NERELERDE KULLANILIR?

Defne yaprağı vitamin ve mineraller açısından yüksek besin değerleri taşıyor. Sağlığa pek çok faydası olan defne yaprağı, acı tadından ötürü tek başına tüketilemeyebilir fakat yemeklerde hafif tat vermesi için birkaç yaprak eklenerek yenebilir.
İşte defne yaprağı kullanım alanları;
  • Krem
  • Sabun
  • Şampuan
  • Vücut losyonu
  • Parfüm
  • Natürel ilaç yapımı
  • Çay yapımı

DEFNE YAPRAĞI NE İŞE YARAR?

Defne yaprağı sağlık açısından birçok vitamin ve minerali bir arada barındırır. Yüksek oranda demir, manganez, kalsiyum ve magnezyum içerir. Defne yaprağı özünün yaraları iyileştirici etkisi üzerine yapılan bilimsel çalışmalarda olumlu sonuçlar yer almıştır. Bu yaprakta bulunan bazı bileşenlerin antimikrobiyal yapısıyla yaraları temizlediği ve yaraların iyileşme süresini belirli oranda hızlanarak çözüme kavuşturulmuştur.

DEFNE YAPRAĞI NE İŞE YARAR, NEYE İYİ GELİR?

  1. Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı bir doğal ürün olarak tüketilebilir.
  2. Defne yaprağı A vitamini bakımından zengindir; yüksek oranda demir, manganez, kalsiyum ve magnezyum içerir.
  3. Çayı geleneksel olarak vücuttan fazla suyun atılması için kullanılır.
  4. İştah açar.
  5. Uykuyu düzenler.
  6. Terlemeyi azaltır.
  7. Göz sağlığını korur.
  8. Sindirim sorunlarına ve mide ağrısına iyi gelir; gaz gidericidir ve şişkinliği alır.
  9. Öksürüğe iyi gelir, balgam söktürücü etkisi vardır.
  10. Tansiyonun dengelenmesine yardımcıdır.

DEFNE YAPRAĞI ZARARLARI NELERDİR?

Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değişebiliyor. Defne yaprağını hamile ve emziren bayanların kullanmaması gereken bir bitkidir. Merkezi sinir sistemine zarar verebilir. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum sistemine zarar verebilir. Defne yaprağını alerjisi olanlar kullanmamalıdır.

DEFNE YAPRAĞI SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Defne yaprağı suyu faydaları arasında diyabet kontrolünü sağlaması yer alır. Defne suyu kanamayı durdurucu, idrar söktürücü ve iştah uyarıcı özelliklere sahiptir. Özellikle kanserle savaşan defne yaprağı doğal şifa kaynağı olarak görülüyor. Üst solunum yolu enfeksiyonu hastalığını azaltıcı etkisi de mevcuttur.

DEFNE SUYU NASIL KULLANILIR?

Defne çayından elde ettiğiniz suyu gün içinde iki kez tüketebilirsiniz.

DEFNE YAPRAĞI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Defne çayı birçok hastalığa iyi geliyor. Bunlardan en öne çıkan başlıklar arasında Romatizmaya iyi gelmesi, kanserle savaşması, mantar enfeksiyonu ve Alzheimer hastalığı, görme bozuklukları, Parkinson rahatsızlığı yer alıyor.

DEFNE YAPRAĞI ZAYIFLATIR MI?

Yaz döneminin gelmesiyle birlikte zayıflamak isteyenler defne yaprağı çayını tüketebilir. Doğal tıp dünyasında oldukça saygı gören defne yaprağı, tarçın gibi harika bir baharat ile birleştiğinde denemeye değer iyi bir tedaviye dönüşüyor. Hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de vücuttaki toksinleri atmakta fayda sağlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar